Dunn_Diagram_No-TB.jpg

SAMMAMISH RESIDENCE

Sammamish, Washington

Nestled into a hillside overlooking Lake Sammamish, the residence reuses an existing foundation on the site. By keeping the footprint tidy and building up, the structure captures natural light and views. The new framing package increases the interior heights while reworking the function of spaces. A 3rd level library brings a strong vertical element to the composition while a new garage volume emphasizes the horizontal. Aluminum rainscreen and corrugated metal siding systems bookend the front approach as a warm cedar siding welcomes visitors to the entry.

All images by BUILD LLC

Dunn_01.jpg
BUILD-LLC-Sammamish_NW-Corner.jpg
Dunn_NE-Corner-Scheme-1.jpg
Dunn_NE-Corner-Scheme-3.jpg
Dunn_NW-Corner-Scheme-1.jpg
Dunn_NW-Corner-Scheme-3.jpg
Dunn-Earthwork-01.jpg
Dunn_elevation-linework_edited.png