BUILD LLC Desai Ext Southeast 16#.jpg

DESAI RESIDENCE

Seattle, Washington

Perched on the south slope of Seattle’s Queen Anne Hill, the property commands a sweeping view of city, Sound and mountains. To properly capture the view, the house is designed in reverse order with common areas on the top floor, and bedrooms below. The delicate balance between interior function and exterior aesthetic uses a logic similar to a Japanese puzzle box, with blocks sliding and notching to optimize view and function –while still relating to an overall geometry. The end result develops an urban geometry that greets the sidewalk while providing privacy and function to a family of four.

All images by BUILD LLC

Desai_01.jpg
BUILD-LLC-Desai-Int-Dining-03#tv.jpg
BUILD-LLC-Desai-Int-Living-09#tv.jpg
BUILD-LLC-Desai-Int-Kitchen-05#.jpg
BUILD-LLC-Desai-Int-Living-06#tv.jpg
BUILD-LLC-Desai-Int-Media-03#tv.jpg
BUILD-LLC-Desai-Dtl-Materials-02#.jpg
BUILD LLC Desai Ext South 10#.jpg
Desai Double.jpg